Barion Pixel

Öntsön tiszta bort a kristály borospohárba!

A kristály borospohár az a kiegészítő, ami valószínűleg egy háztartásból sem hiányzik. A legtöbben, épp a kellék egyedi szépsége miatt, amikor nem használják, akkor dísztárgyként, a vitrinbe kitéve gyönyörködnek szépségében. 

Természetesen a legjobb, ha praktikumát is maximálisan ki tudja aknázni. Az eltérő méretek lehetővé teszik, hogy minden alkalomra más, és más készlettel készüljön. Koccintáshoz, vagy néhány korty bor szervírozásához, akár kóstolás céljából bőven megfelelő a kisebb méretű kehely, ám ételek mellé javasolható a nagyobb kivitel, hogy ne kelljen két korty után mindig újra tölteni.

Bármelyiket is válassza egy biztos, a különböző borok egyedi csillogást kapnak akkor, amikor a kristály borospohárba kitöltve a publikum elé kerülnek. Az ízléses tálalás ebben az esetben sem lényegtelen, nem véletlen, hogy olyan nagy hangsúlyt fektetnek az éttermekben is, a kísérő ital felszolgálására. Ha ön szereti a bort, és örömmel kortyolja, akkor nyilván szinte mindegy milyen pohárban kapja a nedűt. De talán épp az ital iránt érzett tisztelet miatt, egy ólomkristályból készült kehelyben kínált nedű igazán pompás látványt nyújt, s valahogy illőbb megoldásnak tűnik.

Ez, a gyakorlatban olyannyira igaz, hogy azok, akik egyébként nem túlságosan kedvelik sem a vörös, sem a fehér szőlő kincsét, szerintük is vonzóbb a kristály borospohár ragyogásán átütő ital kisugárzása. Hiába, az esztétika mindig is mérvadó lesz az ember életében, még ezen a fronton is. Ráadásul egy ilyen kiegészítő nem egy évig fogja szolgálni, ragyogását megőrzi évtizedeken át, erről tanúskodnak azok a családi örökségek is, melyek generációról-generációra „szállnak”.

Tartalomhoz tartozó címkék: boros pohár kristály borospohár