Barion Pixel

Milyen értékekkel rendelkeznek a kristály poharak?

A kristály poharak dicsfényben úsznak, ez nem is kérdés.

De vajon mi okozza népszerűségüket, minek köszönhetik azt a mély tiszteletet, mely körül rajongja őket? Talán az ön számára sem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a kristályból készült kiegészítők már évszázadok óta óriási értéket képviselnek, a szó szoros értelmében. Évtizedekkel ezelőtt, hogyha  valaki otthonában rendelkezett néhány kristály kellékkel: pohárral, palackkal, hamutartóval az valódi kegynek, kiemelkedő szerencsének, sőt rangnak számított. Ne lepődjön meg, ha a mai napig ezzel a hozzáállással találkozik a kristály poharak kapcsán.

Elsősorban értéküket az előállításuk módjának köszönhetik. Mivel minden kristályból készült termék kézműves mesterek közreműködésével jön létre. Túlzás nélkül nevezhető ez a folyamat teremtésnek is, amely eléggé bonyodalmas, hosszadalmas. Először is a szakértőknek meg kell arról győződniük, hogy az alapanyag hibáktól, zárványoktól, buborékoktól mentes. Amennyiben az első teszt sikeres, pozitív akkor haladhat tovább a csiszolási, marási, savazási folyamatok felé a kristály.

Ezen részmunkák során alakul ki végleges formája, mintája, alakja. A gyémánt csiszolókorongok megteszik hatásukat, és megadják a mesterek által beállított paraméterek valódi vonásait. Nagyon aprólékos, precíz koncentrációt igényelnek ezek a feladatok. Nem véletlen tehát, hogy a kristály poharak kiemelkedő minőséget képviselnek, hiszen minden ízükben a kézműves mesterek fáradhatatlan munkáját dicsérik, varázslatos fénytörésükkel, semmivel össze nem téveszthető elegáns megjelenésükkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: kristály pohár