Barion Pixel

Mi alakítja az ólomkristály árakat?

Az ólomkristály árak változóak lehetnek, ami nagyjából az elkészítés számlájára írandó. A kristályüveg magas vas tartalmú, határozottan minőségi anyag, melyhez a jobb fénytörési paraméterek elérése miatt ólom-oxidot adnak. 

Ez az alap eljárás, amit már a XVI. század óta hűen követnek a mesterek. Mégis a technológia fejlődésével bejöttek olyan innovációk, melyek árnyalják a piacon kapható termékpaletta festette képet. A díszítés vágya, azaz hogy mind stílusosabb, ízlésesebb üvegek szülessenek arra sarkallta a hozzáértőket, hogy tovább gondolkodjanak a kristályüveg előállításának módján. Manapság már létezik olyan alkalmazott technika, mely a felület csak bizonyos részén változtatja meg az üveg fénytörési tulajdonságait, ezért igazán érdekes, szemrevaló minták születnek.

Nyilván az ilyen megoldások megnyomják az ólomkristály árakat, ez természetes. Ez, azonban még nem minden. A környezetvédelem is egyre hangsúlyosabbá válik, ezen a területen is, így értéknövelő tendenciaként egyre több gyártó kezdi elhagyni az ólom, és bárium használatát. Helyettük más, a természet szempontjából biztonságosabb fémet használnak fel. Ilyen a titán, cirkónium, cink, és a kálium oxidjai. Használatukra szükség van, hiszen közreműködésükkel javítható az üveg fénytörése. Az

 ólomkristály árakat az is meghatározza, hogy milyen, kristályüvegből készült terméket kíván megvásárolni. Az üveg exkluzív fénytörése egyértelművé teszi, hogy főleg esztétikailag kimagasló tulajdonságokkal bíró dísztárgyak születnek: csillárok, poharak, valamint ékszerek (bizsuk, strasszok stb.). Az ólomkristály egyik fajtája a cseh kristályüveg, mely olyan jó paraméterekkel rendelkezik, hogy hőálló üvegeket is készítenek a segítségével.

Tartalomhoz tartozó címkék: ólomkristály árak kristályüveg