Barion Pixel

Koccintson kristály pálinkás pohárral!

Egészségére! Mennyire különlegesen szól a koccintás, amikor két kristály pálinkás pohár érintkezik egymással azért, hogy a találkozásukat követően melegséget okozzanak a bennük felszolgált, és a koccintók által szorgalmasan lehúzott pálinka által.

Ezek a momentumok azok a maradandó élmények, melyeket garantáltan nem felejt el soha. A pálinka már évszázadok óta az emberiség egyik legkedveltebb itala. A magyarok természetesen itt is kifejezetten erős vonalat képviselnek. A jó magyar pálinka bizony magas alkoholfokkal rendelkezik, melyet minőségi alapanyagával, megfelelő cefrézésével, elkészítésével érik el a hozzáértő mesterek.

Mesterek azok a gazdák is, akik otthonukban, a boszorkánykonyhában szilvából, barackból, esetleg más gyümölcsből, vagy épp magból (például dió) alkotnak kristály pálinkás pohárba való, maradandó értéket. Az alkoholfogyasztás nagymértékben megváltozott az utóbbi években, ám a pálinkának továbbra is kiemelt szerepe van, akár még a hétköznapi életben is.

Kis mértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer, tartja az örök igazságot hordozó mondás. Amennyiben ez így van, akkor miért ne szervírozná a kiemelkedő minőségű nedűt hozzá illő kristály pálinkás pohárban? A kristály előállításának köszönhetően óriási értéket képvisel. Hiába, a kristály poharak készítése során alkalmazott kézműves módszerek nem csalnak, s nem hazudtolják meg készítőiket.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az egyedi fénytörés, a varázslatosan csillogó minták, formák előre megtervezett, alapos mestermunka eredményei. Így az ilyen kristály pálinkás pohár nem csak a benne szervírozott nedű miatt válik igazi kincsé!

Tartalomhoz tartozó címkék: pálinkás poharak