Barion Pixel

Amiért a kristály bonboniert önnek találták ki

Első ránézésre lehet, hogy nem érzi szükségesnek, hogy kristály készletét, egy kristály bonbonierrel bővítse. Mire használhatja nap, mint nap – kérdezheti jogosan, ám a válasz is határozottan gyorsan érkezik.

 Egyrészt az alapvető funkciója egyértelmű: kiválóan szervírozhatja kedvenc édességeit, desszertjeit, bon-bonjait ismerőseinek, vendégeinek, vagy egy fáradt estén mondjuk önmagának. Egy ilyen, kívánatos tálalás telitalálatos, aminek örömére biztos, hogy mindenki nyúlni fog a tálka után – csak hogy megérintse, közelebbről lássa. Persze a csoki szerepe is tisztázott ebben a történetben, de tény. A körítés nem lényegtelen. Másrészt, ha tető nélkül szeretné kihasználni a kristály bonbonier előnyeit, akkor ezt is megteheti. Ebben az esetben ugyanis felszolgálás helyett egyszerűen tálkaként alkalmazhatja. Tárolhat benne bármit, ami belefér. A felhasználás tehát jól láthatóan határtalan.

De ez még nem minden. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ólomkristály gyártásának technikája a XVI. század óta ismert. A mesterek hozták magukkal a titkot, amit a fejlesztők tovább finomítottak. Mára már az innovatív gondolkodásnak hála odáig jutott ez a terület, hogy a létrehozott üvegtermékek nem csak szépek, de praktikusságuk maximálisan kiélvezhető. Régen azért nagyon aggódott mindenki, hogy csak össze ne törjön a kristály bonbonier, csak hozzá ne nyúljon a lyukas markú ismerős stb. A reptetést még ma sem viselik jól, ezek a kellékek, ám strapabírásuk vitathatatlan, szépségük pedig minden kétséget kizáróan magukért beszél. Ne lepődjön meg, ha egy idő után nem csak az ünnepi alkalmakon veszi elő kecses kristály kellékeit.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek kristály bonbonier