Barion Pixel

Boros pohár választás különböző borokhoz

Ön kedveli a bort? Ha igen, melyik a kedvence? Inkább a fehérbor és a rosé, vagy inkább a testesebb, erőteljesen zamatos vörösbor fajták?

Szerencsére ma már mindegyik fajtából bővelkedünk, a boltok polcain megtalálhatjuk a legkülönfélébb fehér- és vörösborokat, magyar vagy bármely külföldi termővidékről egyaránt. Így aki eléggé nyitott, akár saját maga is kipróbálhatja és megízlelheti a neki tetszőt, kiismerve így saját ízlésvilágát a borok terén is.

A borfogyasztás azonban csak társaságban az igazi, így a különböző borok különböző alkalmakkor és ételek fogyasztásakor válhatnak kedvencünkké. Egy koraesti desszertezéshez például kifejezetten ajánlott egy édeskés fehérbor, míg egy hatfogásos ünnepi ebédhez inkább az érett és zamatos vörösbor fajták valamelyike illik. A sort tovább is folytathatnánk, hiszen minden egyes alkalom egyedi elbírálás alá eshet, mindig más-más borválasztással. Ahogyan bizonyára Ön előtt is ismeretes, a különböző borok különböző boros pohár választást is igényelnek.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a könnyedebb fehér vagy rosé borokhoz a kecsesebb, vékonyabb és kisebb űrtartalmú poharak valók, míg az érettebb és testesebb borokhoz a nagyobb űrtartalmú, mélyebb, szélesebb és öblösebb boros pohár fajták. Természetesen ezeken belül további differenciálódás tapasztalható az egyes konkrét borfajták esetében. A boros pohár formája, az üveg vastagsága és minősége ugyanis fontos szempont a bor ízének kiemelése céljából, ezért nem mindegy, mely borhoz mely kelyhet választjuk.

A White Crystal kristály boros pohár választéka mind a borfajtákhoz, mind a művészi változatosság igényeihez maximálisan igazodik. Ólomkristály és ólommentes kristály alapanyagú, csodálatosan szép boros pohár szortimentjük minden igényt kielégít.

Tartalomhoz tartozó címkék: boros pohár