Barion Pixel

Boros kehely Ajkáról

Köszönhetően a borkultúra egyre nagyobb és minőségibb térnyerésének, a borfogyasztáshoz kapcsolódó témáknak és tárgyaknak is növekszik a vonzereje.

Az első ami eszünkbe jut a borozáshoz kapcsolódóan, az nem más, mint a boros kehely, melyből elfogyaszthatjuk a kiváló italt. A boros kehely nem csupán egy pohár, hanem annál nagyobb jelentőséggel bír, többféle szempontból is. Elsősorban abban rejlik a fontossága, hogy kialakításánál fogva a bor ízét kiemeli. A különböző mélységű, öblösségű és űrtartalmú borospoharak más-más bor számára ideálisak.

Egy igazi borász tudja, melyik bort melyik pohárban érdemes szervírozni, hiszen az egyes borfajtáknak más-más levegőzésre van szüksége fogyasztás előtt. Az ízek és harmóniák kellő megjelenésére is hat a boros kehely formája és mérete. A bor illata szintén nem elhanyagolható, hiszen a kiöntés után az illat az első benyomás, amit a bor tesz ránk. Az illat alapos vizsgálata és „ízlelgetése” már fontos elöljárója a kóstolásnak. A boros kehely kiválasztásánál tehát elsőszámú feladat, hogy a bor fajtáját és annak tulajdonságait jól ismerjük.

A megfelelő boros kehely kiválasztásánál nem utolsó szempont azonban az esztétikum. A boros kehely akkor a legszebb, ha ólomkristályból készült, méghozzá ajkai kristályból. A White Crystal kínálatában csodaszép és professzionálisan kidolgozott, valódi kristály borospoharak kápráztatnak el minket. A boros kehely lehet kisebb és kecsesebb, finom ornamentikus díszítésű, de lehet akár vastagabb talprésszel ellátott, karakteresebb darab is, nagyobb mintákkal.

A Pearl boros kehely például egy kifejezetten kifinomult, női kézbe illő pohár, mely meghitté teszi a bor elfogyasztásának pillanatát. A Viola vörös boros kehely különleges négyszögletes formatervezésével pedig igazán különleges darab.

Tartalomhoz tartozó címkék: boros kehely